Logo Design


Iedere onderneming, stichting, organisatie of politieke partij heeft een logo. Een logo is de eerste indruk die de doelgroep van uw organisatie krijgt. Daarom is een logo ontwerpen erg belangrijk.

Een logo ontwerpen kan op 3 manieren:

Logo ontwerpen als een beeldmerk

Dit zijn logo’s met een visueel aspect. Dit kan een computer zijn voor bedrijven die website maken of een luidspreker voor een reclamebureau. Een goed voorbeeld is het logo ontwerp van het Wereld natuur Fonds. De logo’s kunnen duidelijk ontworpen zijn of heel subtiel.
logo voorbeelden

Logo ontwerpen als een woordmerk

Een woord kan ook al heel veel zeggen. Met het juiste lettertype kan er een bepaalde uitstraling aan het logo ontwerp worden gegeven. De combinatie kan een duidelijke uitstraling geven. Kijk bijvoorbeeld naar het logo ontwerp van Samsung.

Logo ontwerpen, combinatie beeldmerk met woordmerk

Het is ook mogelijk om de bovenstaande logo ontwerp manieren te bundelen. Dit is de ’common practice’, omdat het voor de doelgroep duidelijker is wat het logo betekent en dus ook waar het bedrijf voor staat. De logo’s kunnen ook apart gebruikt worden bij het ontwerp van verschillende media. Een goed voorbeeld hiervan is het logo ontwerp van Philips.

Contact Me

CIW Certified

Certified Internet webprofessional logo

Like Me?